Lajme

Ndalet energjia elektrike në Bernë

Në pjesën e poshtme të qytetit të vjetër në Bernë, energjia elektrike u ndal për shkak të një zjarri. Departamenti i zjarrit është në vend.

Në Gerechtigkeitsgasse në Bern, një stacion transformatorësh zuri zjarr të shtunën në mëngjes. Si rezultat, në Qytetin e Vjetër të Ulët pati një ndërprerje të energjisë në shkallë të gjerë.

Alarmi u pranua në orën 06:45, tha Thomas Jauch.

Zjarri ishte vendosur në një stacion transformatorësh nëntokësor të Energie Wasser Bern (EWB) dhe u shua shpejt.

Nuk kishte ndonjë rrezik të madh nga zjarri. Për më tepër, as nga hoteli i vendosur atje dhe as nga ndërtesat përreth njerëzit nuk do të duhej të evakuoheshin. Megjithatë, zjarri do të thoshte se energjia elektrike kishte dështuar në pjesën e poshtme të qytetit të vjetër.

Në 8:40 të mëngjesit, të gjithë klientët e prekur nga ndërprerja e energjisë u ri-furnizuan me energji elektrike, siç njoftoi EWB gjatë mëngjesit. Stadtberner Energieversorger ishte në gjendje t’u shërbejë përsëri klientëve të saj duke ndërruar rrjetin, shkruan 20 minuta përcjell Albinfo.ch.