Lajme

Ndodh edhe kjo: Gjobitet me 1 mijë franga, për shkak të maces

Një burrë në Gjenevë u trondit pasi u gjobit me CHF 1,000 nga Shoqata e Gjenevës për Mbrojtjen e Kafshëve.

Një rregull pak i njohur – kur birësoni një kafshë nga SPA, është vetëm ajo – një birësim. Ju nuk e zotëroni kafshën.

Burri u detyrua t’ia dhuronte kafshën shtëpiake një shoku pas një divorci. Ai e kishte pasur macen, të quajtur Galeo, që nga viti 2011 – ai e dha atë në vitin 2014.

Birësuesi i ri së fundmi e çoi macen te një veteriner, i cili vuri re çipin e shënuar SPA si pronar. Veterineri kontrolloi për të siguruar që ajo nuk ishte vjedhur, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Dhënia e një kafshe të adoptuar është shkelje e kontratës – dhe kështu u dha një gjobë.

Por pas kontrollit, SPA thotë se ata e kuptojnë se njeriu kishte vepruar me mirëbesim dhe macja po shikohej mirë, kështu që gjoba u hoq.

SPA thotë se ata kanë rregullin për t’u siguruar që askush nuk tregton kafshët e tyre të shpëtuara.