Lajme

Në Bazel, fushatë e re sensibilizuese për mbeturinat

Kompanitë e pastrimit në qytetin e Bazelit çdo ditë heqin shumë mbeturina që mbesin në vende të ndryshme. Kjo është me të vërtetë e shtrenjtë.

Tani qyteti ka nisur një aksion të veçantë.

Për çdo vit shpenzohen rreth 30 milionë franga për pastrimin e qytetit të Bazelit. Kjo praktikë e qytetit tani do të ndryshojë.

Si pjesë e një fushate të premten, u tha se zonat e papastruara do të mbësin për shtatë ditë nga disa orë pa u hequr.

Pamja dhe kundërmimet e mbetjeve, kanaçet e birrës, shishet e pijeve dhe lëngjet duhet të sensibilizojnë njerëzit e Bazelit për problemin e mbeturinave, përcjell Albinfo.ch.