Lajme

Në disa kantone të Zvicrës vijon mësimi online në gjuhën shqipe

Në disa vende, mësimi i gjuhes shqipe ende po mbahet online

Edhe pse në disa kantone mësimi i gjuhes shqipe ka filluar të vijohet në distance, shume kantone ende po zhvillojnë mësimin e gjuhes shqipe online. Në kantonin e St. Gallenit; në Flums, në Mels – Sargans, në Buchs, Sevelen, në Ballgach, në Rebstein, në Altstätten, në St. Gallen, në Will, në Wittenbach, në Gossau vetëm se ka filluar në javën e kaluar mesimi i gjuhes në objektet shkollore, shkruan albinfo.ch.

Tashmë autoritetet zvicerane kanë ndërmarrë një varg masash për t’iu kthyer zhvillimit normal të jetës pas pandemisë Covid-19, përfshirë rihapjen e shkollave fillore dhe të mesme, që do të thotë se mësimi do të vazhdojë për fëmijët deri në moshën 18-vjeçare.

Mirëpo megjithatë në disa vende, mësimi i gjuhes shqipe ende po mbahet online. Nxënësit e shkollës shqipe “Ostermundigen Bern” në Zvicër po vijojnë me përkushtim mësimin e gjuhës shqipe online, shkruan albinfo.ch.

Detyrat dhe puna e tyre e palodhur po vazhdon edhe në distancë përmes videove dhe duket se mesimi online nuk kanë qenë ngarkesë për ta, por një lehtësim për ta kaluar këtë kohë pandemie.

Po ashtu, edhe në Uster po vazhdon mësimi online i gjuhës shqipe dhe se mësimi në objektin shkollor do të fillojë në javët në vazhdim është konfirumar ditë më parë nga mësuesi Vaxhid Sejdiu. /Albinfo.ch.