Integrimi

Në Kroaci themelohet Këshilli i Pakicës Kombëtare Shqiptare

Përfaqësuesit e komunitetit shqiptar në Karlovac të Kroacisë kanë themeluar Këshillin e Pakicës Kombëtare Shqiptare.
Deri tash në shtetin kroat janë krijuar disa këshilla të tillë, me qëllim mbështetjen e shqiptarëve, transmeton albinfo.ch.

Krijimi i këtyre këshillave, sipas Ministrisë së Shtetit për Diasporën, ka për qëllim krijimin e bashkëpunimeve në shoqëri si dhe ruajtjen e marrëdhënieve miqësore mes komunitetit shqiptar dhe atij kroat.