Integrimi

Në Osnacbruk shënohet përvjetori i shkollës shqipe “Zahir Pajaziti”

Nën patronazhin e Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike dhe kryetarit të qytetit të Osnabruck në Gjermani është u shënua 35-vjetori i shkollës shqipe “Zahir Pajaziti”, transmeton albinfo.ch.
Sekretarja e përgjithshme e MDIS-it, Shyhrete Gosalci, i përshëndeti të pranishmit në emër të ministrit Gashi. Gosalci uroi përvjetorin e shkollës shqipe, duke i përgëzuar mësuesit për punën dhe kontributin e dhënë për mësimin plotësues në Osnabruck.
Hapjen e këtij manifestimit jubilar e bëri Vëllazërim Haziri, kryetar i Këshillit për migracion në Osnabruck, i cili tha së janë të kënaqur më punën që ka bërë kjo shkollë për gjenerata të tëra.
Në këtë takim, përpos bashkatdhetarëve e figurave politike nga institucionet federale e komunale të Landit në Gjermani, si ministri i Saksonisë së Ulët, z. Boris Pistorius, deputetët e Landit Niedersachsen, z. Burkhard Jasper (CDU), z. Frank Hennig (SPD), etj., të pranishëm ishin edhe z.Burim Krasniqi, shef i kabinetit të ministrit Gashi dhe Maliqe Hashani, drejtoreshë e DRKAKD-së.
Përfaqësuesit e MDIS-it patën takime me kryetarë shoqatash, mësues të landeve të Gjermanisë dhe me bashkatdhetarë.