Maqedonia

Nën masa të rrepta të sigurisë, mbahet parada e LGBT-së në Shkup

Nga parku “Gruaja luftarake” (Zhena Borec) në Shkup ka filluar parada në mbështetje të anëtarëve të komunitetit LGBT.

Parada mbahet nën masa të rrepta sigurie, në ngjarje vërehet prania e mediave të huaja.

Në mesin e marshuesve janë edhe ambasadorja ushtruese e detyrës, Mishell Shfarcer-Bllum, ambasadori i Francës Kristian Timonie, ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska, ministrja për Punë dhe Politikë Sociale, Milla Caroska.

Marshimi i mbështetësve të komunitetit LGBTI duhet të përfundojë në Parkun e Qytetit.

Paralelisht me këtë marsh mbahet edhe marshi “Dëshmitarë për familje”, që synon mbrojtjen e vlerave martesore, familjare dhe fetare. Qëllimi i këtij marshi, sipas organizatorëve, është të tregojë të vërtetën rreth asaj se çka është martesa, familja dhe gjinia, dhe si ato kontribuojnë në jetë, shkruan AlsatM, përcjell Albinfo.ch.