Lajme

Nën ndikimin e alkoolit, kosovari sulmon djalin, ish-gruan dhe partnerin e saj

Plagët ishin të lehta, por ato mund të ishin kërcënuese për jetën. Kjo nënkuptonte tentativë për lëndim të rëndë trupor. Dënimi: 20 muaj, me kusht

Një baba ka ngufatur fëmijën e tij nën efektin e alkoolit, ka kërcënuar gruan e tij, ka plagosur partnerin e saj të ri. Gjatë kësaj kohe, në mes të këtyre akteve të dhunës, ai udhëtonte me makinë, transmeton albinfo.ch. Tani Gjykata e Qarkut në Mels  (St. Gallen) e ka dënuar atë me 20 muaj burgim me kusht dhe rreth 34.000 franga për të paguar shpenzimet procedurale.

Kosovari, tashmë 50-vjeçar, nuk mund ta shpjegonte vetë të gjithë historinë. “Unë kurrë nuk kam problem në Zvicër”, ka pohuar me një gjermanishte gjysmake. “Kurrë”. Ai ka jetuar këtu për më shumë se 20 vjet. “Gjithmonë duke punuar, gjithmonë në terren gjatë gjithë ditës, normalisht”, ka shtuar.

Duke qenë i dehur, me një nivel alkooli prej 1.35 promile, ai akuzohet se ka kapur për qafe djalin e tij 16-vjeçar në atë kohë në një fushë futbolli në rajonin Werdenberg-Sarganserland, duke e shtrënguar atë, shkruan Luzerne Zeitung. Sipas ligjit, ky ishte lëndim i thjeshtë trupor.

Menjëherë më pas ai ka telefonuar ish-partneren e tij dhe e ka kërcënuar me një ton agresiv. Do të ketë “probleme”. Ajo ia ka përcjellë telefonin partnerit të saj të ri, të cilin gjithashtu e ka kërcënuar.

I pandehuri më pas ka udhëtuar në gjendje të dehur në shtëpinë e ish-gruas së tij. Edhe pse ka nxjerrë një thikë, tehu i së cilës zgjatet dhe e ka goditur viktimën në kokë, qafë dhe pjesën e sipërme të trupit, viktima ishte në gjendje ta rrëzonte sulmuesin në tokë dhe ta mbante, së bashku me partnerin e saj,  derisa të mbërrinte policia.

Plagët ishin të lehta, por ato mund të ishin kërcënuese për jetën, transmeton albinfo.ch. Kjo nënkuptonte tentativë për lëndim të rëndë trupor.

Prokuroria ka theksuar se të gjitha faktet ishin pranuar. I akuzuari ka qenë abstenues (nuk ka konsumuar alkool) që nga incidenti, i cili ka ndodhur dy vjet më parë. “Dhe ai është i gatshëm të vazhdojë kështu”.

Ndryshe, i akuzuari ka marrëdhënie të mira me ish-bashkëshorten dhe fëmijët e tij edhe sot e kësaj dite. Të gjithë njëzëri deklaruan mosinteresimin e tyre për ndjekjen penale. Përveç kësaj, ai deri më tani nuk ka pasur precedente penale dhe është sjellë mirë në procedurë.

Mbrojtja nuk kishte gjasa të kundërshtonte akuzën. “Ai tregon pendim të vërtetë dhe nuk ka pirë asnjë pikë alkool që nga paraburgimi i tij”. Kjo do të thotë se duhet shmangur masa e dëbimit nga Zvicra. “Kjo vetëm do të ndëshkonte fëmijët e tij dhe nënën e tyre”, është shprehur avokati. Prokuroria ra dakord për një procedurë të shkurtuar.

Gjykata përfundimisht miratoi propozimin e përbashkët të dënimit dhe e shpalli të akuzuarin fajtor sipas akuzës. Tashmë dënimi është 20 muaj burg, me një periudhë prove dyvjeçare.

Gjatë kësaj kohe, do të urdhërohet lirimi me kusht si dhe udhëzimi për abstenim nga alkooli. Për këtë arsye, personi i dënuar duhet të sigurojë rregullisht mostrat e urinës dhe flokëve.

Vendimi është ligjërisht i detyrueshëm pasi të dyja palët kanë hequr dorë nga e drejta e tyre për të kundërshtuar, përcjell albinfo.ch. Edhe i dënuari e ka pranuar atë pa “u dridhur”.

Vetëm kostoja e procedurës, gjithsej 33,978 franga, i ka shkaktuar atij “dhimbje barku”. Kaq shumë para! Ai ka një të dashur të re në Nju Jork, më saktë në Brooklyn. Ata synojnë të martohen së shpejti…