Botë

Nga 25 prilli në Venecia paguhet hyrja, ja si do të jenë çmimet

Nga e enjtja, Venecia do të fillojë të paguajë tarifat e hyrjes për udhëtarët ditorë, e para e këtij lloji në botë.

Bashkia e Venecias njoftoi nëntorin e kaluar se për 29 ditë në 2024, për shkak të turizmit masiv, do të aplikonte një tarifë krejtësisht të re prej pesë eurosh për turistët që do të vizitonin vetëm për një ditë.

Tarifa do të aplikohet gjatë sezonit turistik, nga data 25 prill deri më 5 maj, pastaj fundjavat në maj (11 dhe 12, 18 dhe 19 dhe 25 dhe 26), qershor (8 dhe 9, 15 dhe 16, 22 dhe 23 maj dhe 29 dhe 30), si dhe dy fundjavë në korrik (6 dhe 7 dhe 13 dhe 14).

Taksa, zbatimi i së cilës është vonuar disa herë, synon vetëm turistët që hyjnë në pjesën e vjetër midis orës 08:30 dhe 16:00 me orën lokale, thanë zyrtarët e qytetit.

– Është një eksperiment që synon të përmirësojë cilësinë e jetës në qytet, për ata që jetojnë dhe për ata që punojnë atje, thonë autoritetet.

Gjobat e mundshme për mosrespektim variojnë nga 50 deri në 300 euro. Një tarifë e tillë nuk do të paguhet për fëmijët nën 14 vjeç.