Financa

Nga sot me bankënota të reja

100 dhe 200 euro janë shumë të vështira për t’u falsifikuar dhe kanë disa risi nga ato të kaluarat

Banka Qendrore Evropiane ka bërë të ditur se nga 28 maji do të dalin në treg bankënotat e reja 100 dhe 200 euro.

“Ato janë më kompakte dhe më praktike për t’u përdorur, ngjyrat e tyre janë më të shndritshme dhe janë më të sigurta”, garanton Laure Lalouette, eksperte e prodhimit të kartëmonedhave pranë BQE-së.

“Madhësia e tyre e re do t’i përshtatet edhe më mirë portofolave dhe do të kenë një jetë më të gjatë pasi do të ketë më pak mundësi për t’u grisur nga përdorimet”, shtoi Banka Qendrore Evropian.

Kjo edhe kompleton serinë nga Brukseli, që kishte nisur në vitin 2013 me prezantimin e 5 eurove, shkruan albinfo.ch

100 dhe 200 euro janë shumë të vështira për t’u falsifikuar dhe kanë disa risi nga ato të kaluarat.

Shënimet 100 dhe 200 euro tani përfshijnë një hologram satelit dhe një numër të rishikuar smerald.