Maqedonia

Nga sot ndalohet përdorimi i qeseve plastike në Maqedoni

Nisur nga sot, me ligj ndalohet përdorimi i qeseve të plastikës. Do të shiten vetëm qese plastike të biodegradueshme me çmim prej 15 denarëve.

Sipas Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, mjetet financiare që do të mblidhen, do të shkojnë në fondin, me të cilin do të investohet në mjedisin jetësor.

Prej sot gjithashtu objektet e hotelerisë e kanë të ndaluar të përdorin plastikë në zonat e mbrojtura si në Pelister, Mavrovë, Mali Sharr etj.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI