Fun

Një familje miliarderësh

Kanë të punësuar 143.000 njerëz, në 67 vende dhe kanë më shumë miliarderë se çdo familje tjetër në planet.

“Cargill” është kompania më e madhe private në Shtetet e Bashkuara. Gjiganti i Bujqësisë në Minnesota ka të punësuar 143,000 njerëz, në 67 vende të botës dhe më 2013 të ardhurat e tyre ishin 134 miliardë dollarë.
Clan Cargill është shumë i pasur dhe familja ka vetëm 14 miliarderë, më shumë se çdo familje tjetër në botë.
Nëse Cargilldo të ishte shtet, do të ketë  miliarderë sa ka Suedia apo Izraeli. Kjo do të ishte e mjaftueshme të jetë vendi i 31-të me numrin e miliarderëve.

E gjitha filloi më 1865, pastaj VV Cargill kishte filluar biznesin në kufi me Iowa dhe 150 vjet më vonë pasardhësit e tyre posedojnë 88 konglomerate bujqësore, raporton Business Insider, sipas të dhënave nga Forbes.

Ndër pasardhësit e fatit të familjes James Cargill II janë Austin Cargill II dhe Mary Liebman.