Bota

Nje menaxher fiton sa 54 punëtorë

Top menaxherët gjermanë fitojnë mesatarisht 54 herë më shume se një nëpunës me pagë mesatare i koncernit Dax. Me këtë fakt po vjen duke u zgjeruar jazi në mes të pagave normale të punës dhe pagave të krerëve të ndërmarrjeve.

Kështu kanë njoftuar ekspertët e Universitetit Teknik të Munihut të mërkurën në Frankfurt, shkruan dpa.de.

Megjithatë, të ardhurat e stafeve menaxheriale në Gjermani gjatë vitit të kaluar, me 1.5 për qind janë rritur më pak se sa të ardhurat bruto të të punësuarve “normalë” (3.8%).

Është e mundur se debati shoqëror lidhur me pagat e larta të menaxherëve kulmorë ka kontribuar që të ndodhë një zhvillim i tillë, ka thënë studiuesi nga Munihu, Gznther Friedl.