Koronavirusi: çast pas çasti

Një mjek i spitalit të Gjilanit infektohet me Covid

Aktualisht nuk kemi me COVID të shtruar në repart… Momentalisht, dje është diagnostikuar një doktor

Në Spitalin e Përgjithshëm të Gjilanit një mjek ka rezultuar pozitiv me COVID19, ndërsa në repartin infektiv të këtij spitali janë duke u trajtuar vetëm dy persona si të dyshuar me koronavirus.

Kështu ka njoftuar drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Gjilanit, Nisret Hajrullahu i cili për KosovaPress tha se çdo ditë në këtë spital merren mostrat e personave të dyshuar me virusin e të cilat me pas dërgohen në IKSHP në Prishtinë.

“Momentalisht në repartin e sëmundjeve infektive ka pasur vetëm dy pacientë të dyshimtë dhe që janë testuar. Aktualisht nuk kemi me COVID të shtruar në repart… Momentalisht, dje është diagnostikuar një doktor,  të tjerë jo”, tha ai.

Hajrullahu derisa ka folur për kapacitetet e spitalit të Gjilanit tha se aktualisht 10 shtretër janë dedikuar për të infektuarit me koronavirus, por që varësisht prej situatës ata mund t’i rrisin kapacitetet edhe në repartet e tjera.

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Gjilanit, Nisret Hajrullahu për KosovaPress po ashtu tha se janë mirë të furnizuar me pajisje të nevojshme për trajtimin e pacientëve me COVID.

Përveç stafit të repartit të sëmundjeve infektive mjekë jemi gjashtë infektologë, por megjithatë me infermierë mund të bëjmë lëvizje prej reparteve të tjera që mund t’u dalin në ndihmë në rast nevoje”, tha ai.