Lajme

Një në 10 udhëtarët zviceranë mbanë një maskë në transportin publik

Zvicra tashmë ka bërë të detyrueshme mbajtjen e maskave mbrojtëse.

Duke ju referuar numrit të të prekurve që është shtuar në ditët e fundit, Zvicra para disa dite morri një vendim, për mbajtje të detyrushme të maskës në transportin publik, transmeton albinfo.ch.

Këtë vendim, kujtojmë se rreth dy muaj pasi lëvizje të ngjashme u miratuan edhe në Francë, Gjermani, Itali dhe Austri.

Gjermania prezantoi kërkesa për maskë në të gjitha 16 shtetet e saj në fund të prillit në transportin publik dhe dyqanet. Disa shtete gjithashtu e bënë atë një kërkesë në hapësira të tjera publike. Nga mesi i qershorit, kërkesa është vendosur të mbetet e vlefshme për të ardhmen e parashikueshme. Italia vendosi gjithashtu një kërkesë për maskë në prill. Në Francë, një kërkesë për maskë u shfaq në fillim të majit.

Një studim nga 10 qershori e këtej tregoi se vetëm gjashtë përqind e pasagjerëve tranzit kishin maska ​​në qytetet zvicerane.

Shoqata e Transportit Publik ka një vlerësim pak më të lartë, duke thënë se afërsisht një në 10 udhëtarët zviceranë mbanin një maskë në transportin publik në fund të qershorit, transmeton tutje albinfo.ch.

Ndërkohë që veshja e maskave në dyqane dhe supermarkete është ende vetëm një rekomandim, që është arsyeja pse blerësit ndërkufitar zviceranë vazhdojnë të gjobiten në Gjermani për mosrespektimin e tyre.

Kujtojmë se para shpërthimit të pandemisë së koronavirusit, Zvicra ishte plotësisht e varur nga fqinjët e saj për maska ​​prodhuese – me asnjë nga ato që bëheshin në vend.

Si rezultat, Zvicra ishte e gatshme të vinte në zbatim një kërkesë për maskë, duke vërejtur se maska ​​në dispozicion duhet të mbahen për punonjësit e kujdesit shëndetësor.

Gazeta gjermane Südkurier raporton se një numër i blerësve zviceranë në Gjermani mendojnë se nuk kanë nevojë të mbajnë maska ​​pasi ndjehen të shëndetshëm dhe nuk mund të përhapin virusin – duke injoruar prevalencën e transportuesve infektues që nuk shfaqin ndonjë simptomë. /Albinfo.ch.