CH-Ballkani

Numri më i ri i albinfo.ch i kushtohet “Stinës së dasmave”

Dasma në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni e kudo ku jetojnë shqiptarët, ka një status me peshë të veçantë si një fenomen shoqëror, prandaj dhe angazhimi i kaq shumë njerëzve e bizneseve, në mënyrë të veçantë, vetëm për dasmat është treguesi më i mirë i kësaj peshe

Numri më i ri i revistës sonë i cili posa ka dalë nga shtypi, korrespondon me fillimin e pushimeve verore të mërgimtarëve tanë. Dhe, kur bëhet fjalë për pushimet verore që shqiptarët ende i bëjnë të shumtën  në vendlindje, “ballafaqimi” i tyre me dasmat, është, thjesht i pashmangshëm. Pikërisht këtij “aktiviteti veror” i është kushtuar numri më i ri i albinfo.ch, me titullin tematik “Stinë dasmash”.

Në këtë numër shumë të pasur, që është e vetëkuptueshme, dasmat zënë vendin më të madh. Janë prezantuar një numër lokalesh hoteliere që merren me organizimin e dasmave, dhe biznese tjera që ofrojnë shërbime në këtë drejtim. Dasma në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni e kudo ku jetojnë shqiptarët, siç dihet ka një status me peshë të veçantë si një fenomen shoqëror, prandaj dhe angazhimi i kaq shumë njerëzve e bizneseve, në mënyrë të veçantë, vetëm për dasmat është treguesi më i mirë i kësaj peshe.

Jo vetëm lokalet hoteliere prezantohen në këtë numër. Revista ofron edhe materie interesante për lexim, që kanë të bëjnë me evoluimin e dasmës ndër shqiptarët gjatë shekujve, pastaj studimin mbi karakterin e dasmave në trojet shqiptare etj.

Po ashtu janë anketuar të rinj, të martuar ose që “janë në radhë” për martesë lidhur me dasmat e tyre të preferuara, pastaj këngëtarë dasmash që tregojnë gjithçka përveç çmimeve të dasmave të kontraktuara etj.

Numri më i ri i revistës, ashtu sikurse edhe numrat tjerë, ofron edhe materiale tjera, nga fusha e kulturës, shoubiznesit, modës dhe sportit.

Albinfo.ch mund të gjendet dhe të merret gratis në të gjitha pikat ku frekuentojnë shqiptarët në gjithë Zvicrën