Integrimi

Nxënësit shqiptarë nga Austria për vizitë në Kosovë e Shqipëri

Ministri kosovar i Diasporës, Ibrahim Makolli ka pritur grupin prej 50 nxënësish shqiptarë nga Austria, të cilët për disa ditë do të vizitojnë vende të ndryshme të Kosovës dhe të Shqipërisë

Ministri Makolli ka folur para nxënësve për historinë e Kosovës dhe për rëndësinë që ka ruajtja  e traditës, historisë dhe gjuhës shqipe.

“Edhe pse keni lindur në vendin ku jetoni, sado që të arrini në jetë, kurrë mos e harroni vendin e të parëve, aty ku flitet shqip, ku i keni rrënjët tuaja.  Nuk duhet të harroni vendin prej nga vini. Gjatë vizitës suaj nëpër Kosovë, ju do të shihni shumë përmendore, dëshmi e luftës së fundit, luftë kjo që bëri të mundur që sot ne të jetojmë të lirë”, tha ministri Makolli.

Më tej, ministri Makolli i porositi nxënësit shqiptarë që të lidhen më shumë me njëri-tjetrin, të ndikojnë te fëmijët e tjerë që ta ndjekin mësimin plotësues në gjuhën shqipe.

Ai posaçërisht i falënderoi mësuesit shqiptarë të këtij vendi mik për kontributin që po japin që të ruhet gjuha shqipe, kultura e traditat shqiptare.

Nxënësit shqiptarë shoqëroheshin nga Osman Ademi, Miradije Berishaj, Milaim Zyrapi dhe Roza Ndrecaj, të gjithë mësues të mësimit plotësues në gjuhën shqipe në Austri.

Kryesuesi i grupit të fëmijëve, Osman Ademi, mësues i gjuhës shqipe në Vjenë, u shpreh i kënaqur me vizitën që bashkë me nxënësit do ta bëjnë nëpër Kosovë e Shqipëri.

Ai me bashkëpunëtorët e tij, falënderuan Ministrin e Diasporës që ka bërë të mundur që këta fëmijë të vijnë në Kosovë, të jenë më afër atdheut, t’i njohin  bukuritë dhe historinë e saj.