Zvicër

Oeschinensee, një nga liqenet më të mëdha Alpine

Konsiderohet si një nga vendet e bukuru dhe larg vapës në Zvicër

Flora e pasur malore dhe kafshët për rreth në shpatet e malit tërheqin adhuruesit e natyrës në këtë liqen që ndodhet në hyrje të Trashëgimisë Botërore Unesco, shkruan albinfo.ch.

Liqeni Oeschinensee, i cili ndodhet në lartësinë 1570 metra mbi nivelin e detit, rrethohet nga maja mbi 3 mijë metra të larta.

Ky liqen është një parajsë e vërtetë për ata që pëlqejnë ekskursionet.

Rrethohet nga pyje dhe ujërat e tij (temperatura në verë arrin në 20 gradë celsius) ofrojnë mundësinë për udhëtime të bukura me varkë. Ai ndodhet në hyrje të zonës që është Pjesë e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.