Lajme

Pagesa për Tunelin Gotthard po shkakton zemërim në Ticino

Një ide për të paguar një tarifë për të kaluar përmes tunelit Gotthard po shkakton zemërim në kantonin Ticino.

Kreu i Ticino Turismo, Simone Patelli, thotë se do të diskriminonte kantonin dhe do të ishte në disavantazh ndaj destinacioneve të tjera të pushimeve. 

Një pikëpamje e ndarë nga shumë të tjerë, duke përfshirë presidentin e Festivalit të Filmit në Locarno, Marco Solari, i cili thotë se Ticinezët do të ‘shkojnë në barrikada’. 

Por, të tjerë thonë se situata turistike në kantonin jugor nuk po ndihmohet nga radhët e mëdha gjithsesi – dhe vendasit janë gjithashtu të bllokuar, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Disa po bëjnë thirrje për përjashtime për vendasit, si dhe një rrugë të shpejtë për punëtorët. 

Kreu i Partisë Popullore Zvicerane, Marco Chiesa – vetë nga Ticino, thotë se duhet të ketë një tarifë që mbulon të gjitha rrugët kryesore përmes Alpeve – por shoferët zviceranë mund të kompensohen, kështu që tarifa paguhet vetëm nga turistët.