Lajme

Pandemia përgjysmon shitjen e makinave “Toyota”

“Toyota” e pati fitimin e saj më të vogël tremujor në nëntë vjet pasi pandemia koronavirus përgjysmoi shitjet e veturave të saj.

Sidoqoftë, aksionet në prodhuesit më të lartë të Japonisë u rritën 2.3% në një treg më të dobët më të gjerë. N225 pasi analistët kishin pritur një humbje, ndërsa komentet nga një zëdhënës i kompanisë për një rikuperim të shitjeve më të shpejtë se sa pritej gjithashtu ofruan mbështetje.

Fitimet e ulëta nënvizojnë sfidat me të cilat përballet industria e automjeteve për shkak të pandemisë që ka mbyllur fabrika dhe ka mbajtur klientët jashtë tregtisë.

Toyota pati një fitim prej 500 miliardë jenësh, më e dobëta e tij në nëntë vjet, duke argumentuar se koronavirusi ende mund të dëmtojë perspektivën e kompanisë në shitje.

“Ritmi i rimëkëmbjes në një numër rajonalësh ka qenë më i shpejtë nga sa kishim parashikuar fillimisht,” tha një zëdhënësi i kompanisë, shkruan “Reuters”, përcjell albinfo.ch