Lajme

Paralajmërohet rënie ekonomike në Gjermani

Mundësitë që Gjermania të bjerë në recesion para fundit të prillit po rriten, sipas një raporti të ekonomistëve nga Fondacioni Hans Böckler.

“Perspektivat në rritje të një recesioni janë kryesisht për shkak të rënies së prodhimit në sektorin e prodhimit në Gjermani”, sipas Institutit të Politikave Makroekonomike të Fondacionit (IMK).

Sipas studiuesve ekzistojnë faktorë negativë në shitjet e fundit të dobëta me pakicë, si dhe një numër falimentimesh mbi mesataren nga kompanitë gjermane në krahasim me periudhën para pandemisë, transmeton dpa, përcjell albinfo.ch.

“Rritja e porosive industriale përmirësoi perspektivën, por kjo nuk duhet të mbivlerësohet”, sipas ekonomistit të IMK, Thomas Theobald.

“Çdo muaj që kalon, rritet rreziku që rënia ekonomike që kemi përjetuar për disa tremujorë do të kthehet në rritje të dobët kronike”, tha në një deklaratë për shtyp drejtori i IMK-së, Sebastian Dullien.

“BQE duhet të ulë normat e interesit sa më shpejt të jetë e mundur. Dhe politikanët gjermanë duhet të paraqesin masa realiste, të cilat duhet të hyjnë në fuqi shpejt”, tha ai.