Lajme

Partia e Gjelbër kërkon të ndalohen importet e automjeteve me peshë 2 tonë

MP dëshiron të ndalojë SUV të mëdha në Zvicër

Këshilltarja Kombëtare, Isabelle Pasquier-Eichenberger, nga Partia e Gjelbër, po i kërkon Këshillit Federal të ndalojë importet e automjeteve të reja me peshë 2 tonë ose më shumë, transmeton albinfo.ch.

Qëllimi i tyre është argumentuar se ato ndotin shumë më tepër se sa makinat më të vogla.

130,000 SUV të shitur në Zvicër më 2019 – krahasuar me 50,000 më 2010 – përbënin gati 40 për qind të makinave të reja të blera në vend.

Dhe, tendenca drejt automjeteve më të rënda është në rritje, tha Pasquier-Eichenberger, duke shpjeguar arsyen e mocionit që ajo paraqiti në Parlament. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI