Bota

Për 48 orë në SHBA do të ndalohen TikTok dhe WeChat

TikTok dhe WeChat do të ndalohen nga dyqanet elektronike të aplikacioneve në SHBA nga e diela, përveç nëse presidenti Donald Trump bie dakord për ndonjë marrëveshje në minutën e fundit.

Departamenti i Tregtisë tha se kjo do të ndalojë njerëzit në SHBA të shkarkojnë aplikacionet e mesazheve dhe ndarjes së videove përmes çdo dyqani aplikacionesh në çdo platformë,

Administrata Trump thotë se kompanitë kërcënojnë sigurinë kombëtare dhe mund të kalojnë të dhënat e përdoruesve në Kinë.

Por Kina dhe të dy kompanitë e mohojnë këtë.

WeChat në mënyrë efektive do të mbyllet në SHBA të dielën, por njerëzit do të jenë ende në gjendje të përdorin TikTok deri më 12 nëntor, kur gjithashtu mund të ndalohet plotësisht