Bota

Pishina në rrugë për të freskuar qytetarët

Filipinasit janë spërkatur me ujë dhe armë me ujë, në një pishinë, gjatë një rruge në Manila për të mposhtur nxehtësinë e verës.

Rreth 100 fëmijë dhe të rritur, që banojnë në rrethin e San Juan, janë relaksuar brenda një pishine të dhënë nga qeveria lokale, pasi temperaturat arritën 33 gradë Celsius, përcjell albinfo.ch.

Qeveria e San Juan mban ndejë çdo javë në pishina në rrugë të ndryshme, gjatë muajve prill dhe maj, për të kompensuar mungesën e pishinave në vend.

Zyra shtetërore e motit njoftoi të martën se vendi ka hyrë zyrtarisht në sezonin e thatë, ose në verë, një kohë kur nivelet e temperaturës shpesh tejkalojnë 30 gradë Celsius.

Dita më e nxehtë e Manilës vitin e kaluar arriti 36.2 gradë Celsius më 10 prill 2017.