Lajme

Presidenti zviceran: Masat mund t`i shtrëngojmë edhe vetëm për të pavaksinuarit

Parmelin mbron masat e reja të Këshillit Federal për koronën. Por nëse ato nuk funksionojnë, njerëzit e pavaksinuar duhet të përgatiten për kufizime

Këshilli Federal ka shtrënguar të premten masat e koronës, në nivel kombëtar. Kështu, siç üeshtë njoftuar tashmë, nga e hëna, do të hyjë në fuqi detyrimi i zgjeruar për maskë dhe certifikatë si dhe “rekomandimi urgjent” për punën nga shtëpia (Home Office).

Ndërkohë, repartet e terapisë intensive në spitale janë tashmë në kufirin e kapaciteteve të tyre në shumë vende dhe stafi është i rraskapitur, transmeton albinfo.ch.

Situata është shumë e rëndë dhe e vështirë për të gjithë, është shprehur presidenti federal Guy Parmelin në emisionin  “SamstagRundschau” të radios SRF.

Për vendimin e fundit të Këshillit Federal, ai thotë: “Ne mendojmë se masat e reja do të kenë efekt, edhe pse ndoshta jo menjëherë. Këshilli Federal do të analizojë situatën në javët e ardhshme dhe do të marrë masa të mëtejshme nëse është e nevojshme.

Nuk do të na mbeten më edhe shumë mundësi, thotë Parmelin. “Nëse ne nuk duam të bëjmë vaksinimin e detyrueshëm – dhe as  Këshilli Federal nuk e dëshiron këtë – ka ende masa në dispozicion, si për shembull 2G”.

Sipas tij 2G ndoshta nuk është ende e imagjinueshme sot, por ai  nuk dëshiron ta përjashtojë.

“Këshilli Federal do të marrë në konsideratë masat për personat e pavaksinuar, nëse masat e reja kundër Koronës nuk kanë efekt”

Duhet të jeni të qartë, thotë Parmelin: Këshilli Federal po përpiqet të mbajë shoqërinë të bashkuar dhe t’i japë përparësi lirisë së çdo individi.

“Por, në fund, është interesi i përgjithshëm ai që ka rëndësi”, përcjell albinfo.ch. Në këtë moment kohe, Presidenti Federal nuk dëshiron të bëjë  prognozë se si do të zhvillohet situata.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI