Lajme

Masat nga kantoni i Gjenevës për të kursyer energji

Gjeneva do të kufizojë ngrohjen në ndërtesat publike këtë dimër në një përpjekje për të kursyer energji.

Kantoni thotë se do të ndjekë masat që kishte vitin e kaluar, të cilat ulën faturat me 15% nga vitet e mëparshme.

Temperaturat do të kufizohen në 20 gradë – megjithëse shtëpitë e të moshuarve dhe spitalet do të përjashtohen, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Masa të tjera përfshijnë ndalimin e ujit të nxehtë në ndërtesat jorezidenciale dhe fikjen e dritave të jashtme gjatë natës.