Lajme

Katër vende europiane që kanë në fuqi rregullat anti-Covid në kufi

Ndërkohë që shumica e vendeve të Bashkimit Evropian kanë hequr rregullat e tyre të hyrjes për të gjithë udhëtarët, ka ende katër prej tyre që vazhdojnë t’u kërkojnë shtetasve të vendeve të treta të përmbushin rregullat e lidhura me COVID.

Franca, Malta, Holanda dhe Spanja janë vendet që mbajnë rregullat e hyrjes së COVID për qytetarët nga vendet e treta.

Franca

Aktualisht, Franca i kategorizon të gjitha vendet në dy lista të ndryshme, lista jeshile dhe portokalli, që do të thotë se zbatohen rregulla të ndryshme, në varësi të vendit nga ku udhëton një person.

Udhëtarët jashtë BE-së që arrijnë në Francë nga një vend i listës së gjelbër duhet të tregojnë një certifikatë vaksinimi, rikuperimi ose testimi pas mbërritjes.

Nga ana tjetër, zbatohen rregulla pak më të rrepta për shtetasit e vendeve të treta që arrijnë në Francë nga një vend i listuar në listën e portokalltë. Ata që kanë një leje vaksinimi ose rikuperimi nuk u kërkohet të përmbushin ndonjë rregull shtesë, ndërsa udhëtarët e pavaksinuar dhe të pashëruar duhet të paraqesin një test negativ dhe një arsye bindëse për të justifikuar nevojën për të hyrë në Francë.

Malta

Autoritetet malteze kërkojnë që të gjithë udhëtarët e vendeve të treta të mbajnë dëshmi të vlefshme për COVID pas mbërritjes. Qeveria e Maltës shpjegon se të gjithë udhëtarët duhet të paraqesin një certifikatë vaksinimi, shërimi ose testimi.

Kur të arrini në Maltë, kërkesa për të paraqitur një nga këto leje vlen për të gjithë personat mbi moshën gjashtë vjeç.

Holanda

Holanda gjithashtu vazhdon të mbajë rregullat e hyrjes në fuqi për udhëtarët e vendeve të treta. Aktualisht ka një ndalim të hyrjes për shtetasit jo të BE-së, vetëm ata që janë në gjendje të paraqesin një certifikatë të vlefshme vaksinimi ose rikuperimi lejohen të hyjnë në vend.

Spanja

Pavarësisht se ka hequr rregullat e saj të hyrjes për udhëtarët e BE-së, Spanja gjithashtu kërkon ende që udhëtarët jo-BE të përmbushin disa rregulla të hyrjes. Ministria e Brendshme spanjolle shpjegon se të gjithë shtetasit e vendeve të treta duhet të tregojnë një certifikatë vaksinimi, rikuperimi ose testimi pas mbërritjes së tyre./Euronews