Lajme

OBSH: Rastet me COVID-19 janë trefishuar në të gjithë Evropën

Organizata Botërore e Shëndetësisë deklaroi se rastet me coronavirus janë trefishuar në të gjithë Evropën në gjashtë javët e fundit, duke përbërë gati gjysmën e të gjitha infeksioneve në nivel global. Përveç kësaj, normat e shtrimit në spital janë dyfishuar gjithashtu, megjithëse pranimet në kujdesin intensiv kanë mbetur të ulëta, shkruan AP.

Në një deklaratë të martën, drejtori i OBSH-së për Evropën, Dr. Hans Kluge, e përshkroi COVID-19 si “një sëmundje të keqe dhe potencialisht vdekjeprurëse” që njerëzit nuk duhet ta nënvlerësojnë.

OBSH ka bërë të ditur se 53 vendet në rajonin e saj evropian, i cili shtrihet në Azinë Qendrore, raportuan rreth 3 milionë infeksione të reja me coronavirus javën e kaluar dhe se virusi po vriste rreth 3,000 njerëz çdo javë.

Globalisht, rastet e COVID-19 janë rritur gjatë pesë javëve të fundit, edhe pse vendet kanë zvogëluar numrin e testimeve./Euronews