Lajme

Presidentja zvicerane: Ndihem tejet e trishtuar kur kujtoj masakrën e Srebrenicës

Presidentja nga Zvicra, Simonetta Sommaruga me rastin e përkujtimit të sotëm për viktimat e Srebrenicës është shprehur e trishtuar për ndodhit e 11 korrikut në Serbenicë, ku mbetën shumë të vrar e masakruar, transmeton albinfo.ch.

“Sot ndihemi tejet të trishtuar kur kujtojmë masakrën e Srebrenicës. Nderimi yne është për ata të cilet nuk janë më mes nesh dhe në të njëjtën kohë përshendetim dhe inkurajojmë përpjekjet e atyre që shkojnë drejt rruges të pajtimit”, tha presidentja zvicerane:

Po ashtu, ajo në një video thotë se jetët e humbra nuk mund të kthehen, por e ardhmja duhet të jetë më e mirë për gjjitha familjet e Serbenicës, transmeton tutje albinfo.ch.

“Jetët e humbura nuk mund të zëvendësohen, ne mundemi vetëm të shprehim pikëllimin dhe kujtimin tonë për nder të tyre. Por për të mbjetuarit shpresa e vetme mbetet për një të ardhme më të mirë duke u përpjekur së bashku në rrugën e faljes» – tha Presidentja e Këshillit Federal zonja Simonetta Sommaruga në një videomesazh me rastin e ditës përkujtimore.

Mesazhin e plotë mund ta ndiqni këtu me rastin e përkujtimit të sotëm për viktimat e Srebrenicës /Albinfo.ch.

Message on the Commemoration of the Massacre of Srebrenica

Sot ndihemi tejet të trishtuar kur kujtojmë masakrën e Srebrenicës. Nderimi yne është për ata të cilet nuk janë më mes nesh dhe në të njëjtën kohë përshendetim dhe inkurajojmë përpjekjet e atyre që shkojnë drejt rruges të pajtimit. «Jetët e humbura nuk mund të zëvendësohen, ne mundemi vetëm të shprehim pikëllimin dhe kujtimin tonë për nder të tyre. Por për të mbjetuarit shpresa e vetme mbetet për një të ardhme më të mirë duke u përpjekur së bashku në rrugën e faljes» – tha Presidentja e Këshillit Federal Simonetta Sommaruga në një videomesazh me rastin e ditës përkujtimore. Mesazhin e plotë mund ta ndiqni këtu.▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️ ▪️Today, we are filled with sadness as we commemorate the massacre of Srebrenica. We honour those who are no longer with us and applaud and encourage the efforts leading to a path of reconciliation. “Lost lives cannot be replaced; we can but mourn them and cherish their memory. But for the survivors, the only hope for a better tomorrow is to work together towards reconciliation”, said President of the Confederation Simonetta Sommaruga in a video address to the memorial service. Watch the full message below.

Publiée par Embassy of Switzerland in Albania sur Vendredi 10 juillet 2020