Integrimi

Priftërinjtë zviceranë vs imamët shqiptarë: Me futboll në shërbim të mirëkuptimit

Loja u zhvillua në një atmosferë të qetë dhe shumë miqësore, ndërsa rezultati përfundimtar ishte 6:2 për imamët

 

Pasditen e së enjtes, 28.09.2017, Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër, në bashkëpunim me përfaqësues të Kishës Reformiste zvicerane kanë realizuar, për së dyti herë, një lojë futbolli në Birmenstorf të kantonit të Aargau-t.

Kryetarja e komunës së Birmenstorfit, njëherësh edhe deputete në Parlamentin Zviceran, znj. Edith Saner shpalli të hapur këtë takim miqësor dhe, mes tjerash, deklaroi që synimi i realizimit të ngjarjeve të tilla sportive mes perfaqësuesve të religjioneve eshte përçimi i mesazhit të paqes, harmonisë, tolerancës dhe intensifikimit të dialogut interreligjioz mes komuniteteve fetare.

Nehat Ismaili, njëherësh kryetar i Unionit të Imamëve Shqiptarë në Zvicër, ishte pjesë e këtij eventi sportiv. Ai, në shenjë mirënjohjeje dhe falënderimi, i dhuroi znj. Edith Saner një CD të dukumentarit artistik ne regji te Fituesit të Antenës së Artë, z.Ferdinand Samarxhi, të realizuar në Zvicër me titull: “Me Zotin për komb dhe flamur- Mit dem Gott, für die Nation und Flagge”. Po ashtu një CD iu dhurua kreut të Kishës Reformiste të Kantonit të Aargau-t, zt.Beat Urech në shenjë bashkëpunimi të ndërsjelltë për promovimin e dialogut interreligjioz, harmonisë dhe mirëkuptimit të ndërsjellë.

Nga ana tjëtër, loja ishte e mrekullueshme. Ajo u zhvillua në një atmosferë të qetë dhe shumë miqësore, ndërsa rezultati përfundimtar ishte 6:2 për përfaqësuesit e Unionit të Imamëve Shqiptarë.

Të pranishmit u ndanë me shpresën se takime dhe aktivitete të këtilla bashkëpunimi të ndërsjellë do të realizohen edhe në të ardhmen, ndërsa ky event tani e tutje do të jetë tradicional.