Lajme

Probleme teknike me shërbimet online të CS

Klientët e Credit Suisse nuk po mund të qasen në llogaritë e tyre në mënyrë online. Këtë problem teknik e kanë konifrmuar nga Vredit Suisse, ku thuhet se janë duke punuar për zgjidhjen e problemi. “Bankingu online aktualisht nuk është i disponueshëm. Ne jemi duke punuar për një zgjidhje të shpejtë të problemit. Ju lutemi për mirëkuptimin”, shkruan Credit Suisse në faqen e saj të internetit, përcjell albinfo.ch.

Me bashkimin e CS me UBS qendra financiare zvicerane ka humbur shumë rëndësinë e saj ndër vite për shkak të krizave. Kjo tregon një renditje të re, të cilën eksperti financiar londinez Mike Wardle e krijoi bazuar në vlerësimin e 10,000 profesionistëve financiarë dhe e publikoi këtë javë. Zvicra është vetëm në mes, Cyrihu renditet në vendin e 20-të, Gjeneva në vendin e 23-të, shkruan 20minuten, përcjell albinfo.ch.

Fakti që qendra financiare zvicerane ka humbur rëndësinë mund të shihet edhe nga pesha e sektorit në prodhimin e brendshëm bruto. Para krizës financiare, kjo ishte 8 për qind, por tani është tkurrur në 5 për qind, raporton 20minuten, përcjell albinfo.ch.