Lajme

Procedurë kundër nënës së vogëlushit shqiptar, për “vrasje nga pakujdesia”

Tash, veç dhimbjes, ka në qafë edhe procedurën që kundër saj e ka hapur Prokuriria Shtetërore e Kantonit Aargau, për vrasje nga pakujdesia!

Në muajin maj të këtij viti, vogëlushi 4 vjeçar shqiptar, i shpallur i zhdukur, u gjet i mbytur në lumin Aare. Tash papritur, kanüë nisur hetimet kundër nënës së tij, e cila ishte me të në momentin e humbjes.

Siç tregohet në një kronikë të televizionit “Tele Züri”, nëna e të mbyturit,. Burbuqe M, 42 vjeçe, ndihet e shkatërruar me humbjen e të bitrit, përcjell albinfo.ch Tash, veç dhimbjes, ka në qafë edhe procedurën që kundër saj e ka hapur Prokuriria Shtetërore e Kantonit Aargau, për vrasje nga pakujdesia!

E pyetur nga “Tel Züri”, ajo, duke qarë thotë se është nënë e mirë dhe ka qenë gjithmonë pranë të birit, transmeton albinfo.ch. “Unë nuk kam faj”, thotë ajo.

Në ditën fatale Zeneli po luante me fëmijët tjerë në këndin e lojërave, transmeton albinfo.ch. Burbuqja e kishte të birin në mbiëqyrje kur ai e merr një biçikletë dhe bën rrathë rreth bllokut të banesave.

Por, djali papritmas humbet…

Burbuqja siguron se gjithmonë e ka vëzhgzuar me kujdes Zenelin sepse ai ka qenë “thjesht, hiperaktiv”. Por, prokurorfia tash po zhvillon hetime me pretendimin se ajo ka shkelur detyrimin për mbikëqyrje të fëmijës.