Lajme

Prokurori zviceran kërkon një të dyshuar për grabitje, çmimi 5 mijë franga

Burri dyshohet se sulmoi Bazellandschaftliche Kantonalbank në Oberdorf BL më 15 Prill dhe 2 Gusht.

Të hënën, zyra e prokurorit publik me qendër në Bazel publikoi foto të burrit që dyshohet se sulmoi degën BLKB në Oberdorf brenda disa muajve.

Procedura me grabitjet e armatosura ishte shumë e ngjashme. Herën e dytë i dyshuar kishte shtënë edhe me armë zjarri por nuk ishte plagosur askush.

Ndërkohë, prokuroria supozon se është kryerësi i njëjtë në të dyja rastet.

Deri më tani, vetëm imazhet e mbikëqyrjes së një personi të maskuar ishin në qarkullim. Tani, autoritetet kanë publikuar një incizim ku tregon vjedhësin e pretenduar pa maskë. Për të dhëna që çojnë në kapjen e tij, është ndarë një shpërblim prej 5000 franga. Kushdo që ka parë burrin i kërkohet të telefonojë policinë (061 553 35 35).