evente

Promovohet në Lucern libri “2000 vjet krishterim te shqiptarët”

Libri përmbledh kumtesat shkencore të Simpoziumit Ndërkombëtar “2000 Vjet Krishterim te shqiptarët”, të mbajtur në vitin 1998, në Arbon, Zvicër

Më 17 shkurt, në Lucern, bëhet promovimi i librit “2000 Vjet Krishterim te shqiptarët” i dalë nga shtypi në nëntor 2023. Ky libër është përmbledhje e kumtesave shkencore të mbi 30 autorëve shqiptarë e të huaj, të Simpoziumit Ndërkombëtar “2000 Vjet të Krishterimit te Shqiptarët” (“2000 Jahre Christentum bei den Albanern”), të mbajtur më 5 e 6 shtator 1998, në qytetin Arbon të Zvicrës.

Në këtë promovim me rëndësi për historinë dhe kulturën shqiptare do të jenë të pranishëm, veç të tjerëve, edhe disa nga autorët e kumtesave, pjesëmarrës të simpoziumit “2000 Vjet të Krishterimit te Shqiptaret” si prof. dr. Jahja Drançolli, kyeredaktor i librit, prof. Emin Azemi, recensent, autorët e kumtesave prof. dr. Bardhyl Demiraj, Dr. Gjergj Kristo Frashëri, Dr. Peter Markus, Dr. Bejtullah Destani etj.

Promovimi i librit do të bëhet më 17 shkurt 2024, nga ora 18:00, në lokalet e Misionit Katolik Shqiptar, Rodteggstrasse 6, 6005 Luzern.