Maqedonia

Protesta kundër vizitës së Nimetzit në Maqedoni

Dhjetëra protestues u mblodhën para Kuvendit të Maqedonisë për të shprehur revoltën e tyre ndaj vizitës së ndërmjetësit Matthew Nimetz.

Nimetz paraprakisht kishte qëndruar në Athinë, ku ka realizuar takime me krerët shtetëror në Greqi, ndërsa sot ka arritur në Shkup për të njëjtin qëllim, përcjell albinfo.ch.

“Nimetz të ndalojë të jetë pjesëmarrës në gjenocidin dhe shkatërrimin e popullit dhe shtetit maqedonas. Do të luftojmë me gjitha mjetet për kthimin e sovranitetit dhe do të ketë revizion të të gjitha vendimeve kontestuese për interesat e shtetit”, thanë protestuesit.