Futboll

PSG falë Messit fitoi mbi 700 milionë euro në vit

Transferimi i Messit pati një ndikim të drejtpërdrejtë në cilësinë, imazhin dhe të ardhurat e futbollit të PSG-së. Falë futbollistit të madh, klubi francez fitoi 700 milionë euro në vit.

El Economista shkruan se falë Messit, PSG mori deri në dhjetë sponsorë të rinj dhe të ardhurat nga kontratat e sponsorizimit u rritën nga tre në tetë milionë euro.

Disa nga këta sponsorë janë marka të njohura, duke përfshirë Dior, Gorillas, Crypto.com, PlayBetR, GOAT, Smart Good Things, Volt, Big Cola, Sports Water dhe Autohero.

Gjithashtu, kontrata e sponsorizimit të PSG-së me Nike sjell 75 milionë euro në vit dhe është nënshkruar deri në vitin 2032.

Messi është gjithashtu përgjegjës për rritjen e madhe të shitjeve të fanellave të klubeve. PSG shiti më shumë se një milion fanella vitin e kaluar, dhe çmimi varionte midis 90 dhe 160 euro.

Më shumë se 60 për qind e fanellave të shitura mbanin mbiemrin e Messit.