Lajme

Puna në shtëpi në Zvicër mund të rikthehet këtë dimër

Një numër punëdhënësish zviceranë po e konsiderojnë përsëri këtë opsion

Puna nga shtëpia u bë një praktikë e përhapur gjatë pandemisë Covid, por tani një numër punëdhënësish zviceranë po e konsiderojnë përsëri këtë opsion – megjithëse për një arsye tjetër, përcjell albinfo.ch.

Për të kursyer karburantin për ngrohje, siç kërkohet nga qeveria, disa kompani, përfshirë Novartis, po shqyrtojnë mundësinë e “lënies së punonjësve në shtëpi” dhe t’i bëjnë ata të punojnë nga distanca.

Kjo do të kursente energji në afat të gjatë, pasi platformat e internetit të përdorura nga kompanitë për aktivitetet e tyre të punës do të përdorin më pak energji elektrike në krahasim me faqet fizike.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI