Lajme

Qeveria zvicerane e prerë, nuk do të mandatojë uljen e qirasë

Deputetët i kanë kërkuar Këshillit Federal të vendosë që qiratë duhet të ulen në rast të një mungese serioze të energjisë elektrike që do të ndikonte qiramarrësit, duke i penguar ata, për shembull, të mos kenë ngrohje të përshtatshme, përcjell albinfo.ch.

Qeveria, megjithatë, refuzoi të ndërhyjë, duke thënë se nuk do të marrë asnjë “masë të jashtëzakonshme mbështetëse” në këtë çështje.

“Asnjë tregues konkret nuk jepet në ligjin për temperaturat minimale ose maksimale”, tha Këshilli Federal, duke shtuar se “i takon pronarit dhe qiramarrësve që të gjejnë zgjidhje së bashku rast pas rasti”.