Lajme

Qeveria zvicerane ka shpenzuar 2.6 miliardë franga për teste Covid

Pak njerëz sot mendojnë ende për legjislacionin Covid, por ai shkaktoi mjaft polemika kur hyri në fuqi më 25 shtator 2020.

Ndërsa legjislacioni përfundon më 31 dhjetor 2022, Këshilli Federal dëshiron të mbajë disa dispozita për dy dimrat e ardhshëm deri më 30 qershor 2024, vetëm në rast se shfaqen shpërthime të reja në Zvicër.

Ndër dispozitat që propozon qeveria është që kantonet, në vend të autoriteteve federale, të marrin përsipër koston e testeve të Covid nga 1 janari.

Qeveria deri më tani ka shpenzuar 2.1 miliardë franga për teste në vitin 2021 dhe 1.6 miliardë këtë vit.

Këshilli Kombëtar do të debatojë për këtë çështje, pasi Këshilli i Shteteve të ketë votuar që as Qeveria federale dhe as ajo kantonale të mos marrin përsipër kostot e testeve, duke vendosur që u takon individëve që të paguajnë për ekzaminimin.