Bota

Qindra zviceran në ‘Tokën e 10,000 Liqeneve’

Shoqata Zvicerane Amerikane, e themeluar në vitin 1973, krenohet me 425 anëtarë – 43 prej të cilëve janë anëtarësuar vitin e kaluar.

Qytetet Binjake janë Minneapolis dhe Saint Paul, të cilat zënë anët e kundërta të lumit Mississippi në shtetin amerikan të Minesota. Disa anëtarë jetojnë në shtetet fqinje të Dakotës së Jugut dhe Ëisconsin, ose edhe më larg, por ata mbajnë lidhjet e tyre me Zvicrën.

“TCSAA përbëhet nga 163 familje me 279 të rritur dhe 146 të rinj. Anëtari mesatar u bashkua pesë vjet më parë, ndërsa 17 ekonomitë familjare anëtare kanë qenë përbërëse të këtij komuniteti që nga vitet 1970 “, thuhet në njoftimin vjetor të klubit i cili drejtohet nga Presidenti i TCSAA, David Mörker. Ai drejton klubin së bashku me një duzinë anëtarë të bordit.

Djathë dhe sallam

Anëtarësia e madhe reflektohet në sasinë e djathit zviceran të importuar posaçërisht. Në vitin 2018, anëtarët urdhëruan 851.5 kg të Appenzeller, Gruyere, Emmental, Raclette, Tête de Moine dhe Vacherin Fribourgeois. TCSAA kështu ka një fond vjetor që përfshin shitjen e salciceve të prodhuara në një fabrikë Denver me rrënjë zvicerane, shkruan Swissinfo, përcjell Albinfo.ch.

Ngjarjet kryesore përfshijnë festën vjetore të 1 gushtit me zjarr, si dhe një festë për krishtlindje.

Duke folur për rrjetëzim, TCSAA ka partneritete me Shoqërinë Zvicerane Benevolent të St Paulexternal si dhe me lidhjen gjermano-amerikane.

Faktori zviceran

“Shumë zviceranë kanë kontribuar, po kontribuojnë dhe janë të gatshëm të kontribuojnë në shoqërinë amerikane në përgjithësi dhe për komunitetin më të madh të Minesotës. Ata japin mësime në universitete, udhëheqin kompani dhe sjellin aftësitë e tyre si zejtarë”, tregon Mörker.