Kosova

Qytetari dyshohet se qëllimshëm ka kontaminuar ujin e pijes në Rahovec

Z.Th, pa pranuar të flasë para kamerës, ka mohuar të ketë bërë një gjë të tillë

Gjendje alarmante për shkak të kontaminimit të ujit të pijes ka shpallur Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në komunën e Rahovecit.

Kjo ka ndodhur shkaku se një banor i fshatit Xërxë të komunës së Rahovecit dyshohet të ketë përzier me qëllim ujin e pijes me ujin që përdoret për ujitjen e tokave bujqësore.

Z.Th, pa pranuar të flasë para kamerës, ka mohuar të ketë bërë një gjë të tillë, duke thënë se ai shumicën e kohës është jashtë Kosovës, raporton KTV.

Zëdhënësja e kompanisë rajonale të ujësjellësit “Gjakova”, Kaltrina Rudi, thotë se pas analizave të bëra, tani uji është i pijshëm.

Tutje, Rudi ka treguar se do të ngritin kallëzim penal ndaj konsumatorit Z.Th. Ndonëse ajo thotë se qytetarët e komunës së Rahovecit janë informuar për gjendjen e uji, vetë banorët e fshatit Xërxë mohojnë të kenë ditur se uji nuk është dashur të konsumohet këto ditë.

Banorët nuk kanë dashur të flasin para kamerës, por i kanë thënë televizionit që ka disa vjet që ndodh e njëjta gjë dhe se nuk lajmërohen me kohë rreth cilësisë së ujit.

E nga komuna e Rahovecit kanë thënë se janë shqetësuar për gjendjen e krijuar, por që tani është gjithçka në rregull. Ditë më parë, në gjendje të tillë ishte edhe komuna e Kamenicës, për shkak të kontaminimit të ujit të pijes, përcjell Albinfo.ch.