Kosova

Rama kritikon qasjen e OKB-së ndaj marrëveshjes së Ohrit

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka kritikuar OKB-së, e cila marrëveshjes së Ohrit e arritur mes Kosovës dhe Serbisë i referohet si “Prishtina dhe Beogradi.”

Ai ka publikuar në Twitter një “screenshot” nga një titulli një deklarate të botuar në sajtin zyrtar të Organizatës së Kombeve të Bashkuara rreth marrëveshjes së arritur në Ohër mes Kosovës dhe Serbisë.

“Beogradi dhe Prishtina” ?! Një gabim serioz apo një lapsus? Emri zyrtar për të është “Marrëveshja për Normalizimin e Marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë,” dhe do të ishte e papranueshme nëse Sekretari i Përgjithshëm nuk do ta përdorte termin e saktë me qëllim. Ju lutem jepni menjëherë sqarime,” shkruan Rama në postimin e tij.