Lajme

Raporti tregon se zviceranë kanë më shumë probleme shëndetësore se para COVID-19

Popullsia zvicerane, veçanërisht të moshuarit, ndihen me shëndet dukshëm më të dobët se përpara pandemisë Covid, tregon një studim i porositur nga fondi shëndetësor CSS. Një e treta e të anketuarve (34%) thonë se nuk janë në shëndet të mirë, krahasuar me 22% në mars 2020.

Përkeqësimi i ndjenjave prek kryesisht ata mbi 65 vjeç. Gati një në dy persona në këtë kategori moshe shfaq shqetësime shëndetësore, krahasuar me 30% tre vjet e gjysmë më parë, vëren studimi i publikuar nga CSS, shkruan RTS.

Më shumë se dy të tretat e njerëzve që ndihen të sëmurë gjithashtu vuajnë shumë shpesh nga lodhja dhe rraskapitja. Autorët e studimit “nuk përjashtojnë” se kjo është edhe për shkak të efekteve të Covid.

Studimi tregon, nga ana tjetër, se fleksibiliteti i orarit të punës shihet më tepër si i dobishëm për shëndetin e të anketuarve, përcjell albinfo.ch.