Sport

Bekim Zogaj ndihmon sërish gjyqtarët e futbollit të Kosovës

Gjyqtari shqiptar që ndan drejtësinë në superligen zvicerane dhe ndërkombëtare, Bekim Zogaj ka ndihmuar me paisje sportive kolegët e tij kosovarë

Zogaj  këto ditë ka vizituar FFK-në, më çrast është pritur nga kryetari i Komisionit të gjyqtarëve të futbollit të Kosovës, Përparim Hasani.

Më këtë rast, Hasani e njoftoi mysafirin nga Zvicra për punën që po bën Komisioni i gjqytarëve si dhe për përgatitijet  që po bëjnë gjyqtarët e futbollit të Kosovës për stinorin pranveror si dhe për nevojën e ngritjes profesionale të gjyqtarëve.

Në anën tjetër, Zogaj pasi dorëzoi paisje të ndryshme sportive për  gjyqtarët e Kosovës, ka shprehur gatishmërinë që të ndihmoj Komisionin dhe gjyqtarët edhe në forma të tjera të ndryshme duke  organiziuar këshillime dhe seminare të cilat do ta ndihmonin edhe më shumë në ngritjen profesionale të gjyqtarëve kosovarë.

Të dy bashkëbiseduesit u dakorduan që në muajin prill të organizohet një këshillim për gjyqtarë dhe kontrollorë dhe vëzhgues.

Kryetari i Komisionit të Gjyqtarëve, Hasani ka falënderuar Zogajn për ndihmën dhe mbështetjen që po i jep për gjyqtarët e futbollit të Kosovës.

Duhet theksuar se kjo nuk është hera e parë që Zogaj po i ndihmon kolegët e tij në Kosovë.

Bekim Zogaj u lind me 28 shtator 1979 në Prejlep të Deçanit. Në Zvicër ka ardhur si dhjetëvjeçar, ku ka kryer shkollën për komercialist.

Sikur edhe gjyqtarët e tjerë të futbollit, edhe Bekim Zogaj rrugën për profesionin e tij të sotëm e ka nisur nga pasioni për lojën e futbollit. Që nga viti 1991 deri në vitin 1999 ka luajtur për FC Wiesendangen të Winterthurit.

Në vitin 1997 ka mbaruar kursin për gjyqtar futbolli. Për dy vjet ka qenë në “Grupin e talenteve të Cyrihut”, grup të cilin tash, pas sa vjetësh, e udhëheq si shef i tyre. Referi i vetëm kosovar I njohur ndërkombëtarisht, për 16 vjet kishte referuar në ligat më të ulëta zvicerane si asistent dhe refer kryesor.

Bekim Zogaj është referi i parë shqiptarë në Superligën zvicerane me licencë nga FIFA.

Zogaj, në vitin  2013 debutojë të referoi edhe ndeshje në Challenge League. Në një bisedë për “albinfo.ch”, ai kishte thënë se kishte pritur 13 vite që të i realizohet kjo ëndërr.

Përveç tjerash, Bekimi është kënaqur edhe me punën që bën në Komunën e Ëinterthurit si kontabilist, me trajtimin që i bëhet dhe mirëkuptimin që ka punëdhënësi për angazhimet e tij si gjyqtar futbolli.

 

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI