Shkurt.ch

Rega, mbi 110 fluturime shpëtimi gjatë Festës së Krishtlindjeve

Më 26 dhjetor ishte dita më intensive për ekipet e Rega-s, më shumë se 50 misione shpëtimi ishin realizuar, sipas një njoftimi për media, shkruan albinfo.ch. Më 24 dhjetor, ata ndihmuan 20 persona, në Ditën e Krishtlindjeve.

Në përgjithësi, helikopterët e Rega-s fluturuan më shumë se çdo operacion tjetër shpëtimi gjatë Krishtlindjeve, duke shpëtuar njerëzit nëpër male dhe kodra zvicerane. Kjo është arsyeja pse bazat e Rega-s në Oberland të Bernës dhe në Graubünden ishin deri tani më aktive në misione shpëtimi.

Përvoja ka treguar se përdorimi i numrit të helikopterëve «Rega» në dimër pasqyron kushtet e motit dhe të sporteve dimërore në Zvicër. Parashikimi i Rega-s për ditët në vijim është se do të rrisë misionet e shpëtimit. Prandaj, Rega ka vendosur tashmë një helikopter shpëtimi shtesë në Oberland të Bernës për Krishtlindje dhe gjithashtu mund të thërrasë forca të tjera shtesë për qendrën e operacioneve në Cyrih me një njoftim të shkurtër.

Jo vetëm në Zvicër, por në mbarë botën ekipet Rega ishin në mision për ata në nevojë gjatë Krishtlindjeve. Në prag të Krishtlindjes, një nga tre avionët e ambulancës së Rega-s solli një pacient nga Australia në Zvicër. Në bordin e dy avionëve të tjerë Rega, pacientët nga Dubai dhe Tajlanda u dërguan në atdheun e tyre për Krishtlindje.

 

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI