Fun

Rekord: Yasutaro Koide (112) është njeriu më i vjetër në botë

Yasutaro Koide ka hyrë në librin Guiness të rekordeve.  Në një festë të japonezëve ai ka folur për recetën e tij për një jetë të gjatë.

112-vjeçari Yasutaro Koide ka marrë titullin e paraardhësit të tij, i cili vdiq në korrik. Tre nga shtatë fëmijët e tij, dy nga nëntë nipërit e tij dhe një stërnip ishin të pranishëm në ceremoninë në një shtëpi pleqsh në Nagoya, në Koide, transmeton albinfo.ch.

Receta e plakut për një jetë të gjatë tingëllon e thjeshtë:  mos e teproni me asgjë, pa alkool, mos pini duhan. Koide u lind më 13 mars 1903, ndërsa me profesion është rrobaqepës.

Megjithatë, mbesa e tij, Aya Kikuchi, zbuloi për gazetë “Chunichi Shimbun” se ai ishte shumë i rreptë vitet e fundit. “Ai ishte shumë kokëfortë, por ishte e bukur me kalimin e viteve”, tha ajo.
“Stili i jetës së tij është për të shmangur stresin”.

Në Japoni ka rreth 54.000 të moshuar, të cilët janë më të vjetër se 100 vjet. Megjithatë, gruaja më e vjetër në botë është një amerikane nga Bruklini, Susannah Mushatt Jones. Ajo festoi të hënën ditëlindjen e saj të 116-të.