Shqipëria

Rënie rekord e euros

Rënia nisi në gjysmën e dytë të vitit 2016 dhe ka vijuar në mënyrë të qëndrueshme, duke u përshpejtuar në muajt e parë të këtij viti

Euro nuk di të ndalet në Shqipëri. Euro ka shënuar sërish një rekord të ri të ulët duke zbritur poshtë 125 lekëve.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë një euro është këmbyer në nivelin e 124.88 lekëve, me një rënie me 0.54 pikë nga fundi i javës së shkuar.

Ky është niveli më i ulët që nga janari i vitit 2009, kur euro e hapi vitin në kuotat e 123-124 lekëve, por më pas u rrit për të arritur në nivelin rekord në mes të vitit 2011, kur arriti në 142.6 lekë.

Më pas, euro ishte në nivele të qëndrueshme për 6 vjet, duke u këmbyer midis 139-140 lekë. Rënia nisi në gjysmën e dytë të vitit 2016 dhe ka vijuar në mënyrë të qëndrueshme, duke u përshpejtuar në muajt e parë të këtij viti, përcjell albinfo.ch.

Në bursat ndërkombëtare euro e ka marrë pak veten, duke u ngjitur në 1.17 dollarë dhe duke u larguar nga niveli më i ulët në gati tre vjet, pasi tensionet për krizën e qeverisë në Itali sikur u zbutën disi. Pozitivisht ndikuan dhe të dhënat pozitive në Gjermani.