Koronavirusi: çast pas çasti

Rregullat e Gjenevës ndikohen nga vendimi francez

Autoritetet e Gjenevës po pranojnë që vendimi për të zbutur kufizimet e bllokimit në kanton është ndikuar nga hapja e dyqaneve nga qeveria franceze.

Përveç kësaj, tregtarët e Gjenevës po ankohen se po humbin tregtinë në kantone të tjera, kryesisht Vaud.

Këtë fundjavë më shumë dyqane do të lejohen të hapin dyert e tyre, por do të ketë akoma rregulla për sa njerëz mund të jenë brenda në të njëjtën kohë – dhe mbajtja e maskës do të jetë e detyrueshme.

Nathalie Fontanet, ministre kantonale për ekonominë thotë se bizneset lokale nuk mund të përballonin një tjetër të shtunë të tregtisë së humbur në këtë periudhë të ngarkuar dhe ministri i shëndetësisë, Mauro Poggia tha se tregtarët e Gjenevës janë lodhur duke parë dyqanet e Vaud që rrisin tregtinë e tyre me 20% ndërsa njerëzit kalojnë nëpër vija kantonale, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Poggia thotë se shpreson që njerëzit të kenë mësuar nga vera. Edhe kur kantoni del nga një bllokim i plotë, rregullat themelore ende duhet të ndiqen për të parandaluar një valë të tretë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI