Shqipëria

Rregullat e reja për udhëtime nga Shqipëria drejt Zvicrës

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme e Shqipërisë ka njoftuar se për udhëtimet drejt Zvicrës, nga data 22 janar 2022 do të vlejnë rregulla të reja, njofton Albinfo.ch.

Lista e rregullave:

Personave që janë vaksinuar ose që janë shëruar nga Covid-19, nuk do t’ju kërkohet më të paraqesin një test negativ PCR ose test të shpejtë antigjen, përpara se të hyjnë në Zvicër;

Duhet plotësuar formulari i hyrjes për në Zvicër, vetëm nga personat që udhëtojnë me avion apo me autobus nga distanca të gjata:
https://swissplf.admin.ch/home/

Përjashtim për të paraqitur një test anti-covid janë fëmijët nën moshën 16 vjeç, emergjencat mjekësore dhe personat që për arsye mjekësore nuk mund te testohen.

Nga rregullat e sipërpërmendura përjashtohen drejtuesit e automjeteve që kryejnë transport dhe personat që tranzitojnë në Zvicër pa ndaluar.

Për më shumë informacion, vizitoni faqet zyrtare të autoriteteve përgjegjëse zvicerane:

https://www.sem.admin.ch/sem/en/home.html/

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home.html/


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI