Lajme

Rreth 10 mijë vota të aprovuara nga diaspora

Pas rezultateve në zgjedhjet lokale, filloi numërimi i votave nga diaspora, Nga 10.934 vota të individualizuara sa ishin gjithsej nga diaspora, 9.610 prej tyre janë aprovuar, ndërsa 1.324 janë refuzuar, pasi nuk janë në përputhje me kriteret ligjore, transmeton albinfo.ch.

Këtë e ka bërë të ditur zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi, në një konferencë për media nga Qendra e Numërimit dhe Rezultateve.

Ndërsa, sa u përket votave me kusht dhe atyre të personave me nevoja të veçanta, Elezi ka thënë se jemi në fazën gati përfundimtare të verifikimit para se të bëhet numërimi i tyre.

“Ka mbetur që të krahasohen votuesit me kusht me qytetarët që kanë votuar në vendvotimet e rregullta, në mënyrë që ta dimë nëse një person ka votuar dy herë: në vendvotimin me kusht, por edhe në vendvotimin e rregullt. Kjo është vepër penale”, u shpreh ai.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka marrë vendim për miratimin e planit operacional për organizimin e raundit të dytë të Zgjedhjeve për Kryetarë të Komunave, ku përfshihen të gjitha aktivitetet që do të realizohen nga KQZ për përgatitjen e këtyre zgjedhjeve.

“Fushata zgjedhore për subjektet politike dhe kandidatët që do të garojnë në raundin e dytë, do të jetë 5 ditore, do të fillojë më 8 nëntor dhe do të përfundojë më 12 nëntor. Për votuesit e regjistruar suksesshëm nga jashtë Kosovës, gjatë periudhës 10 korrik – 18 gusht, KQZ-ja ka vendosur 15 ditë në dispozicion të tyre për të votuar përmes postës. Ky votim fillon më 29 tetor. Deri para kësaj date, KQZ-ja planifikon të miratojë dizajnin dhe përmbajtjen e fletëvotimeve, për ta bërë të mundur fillimin e votimit jashtë vendit. Fletëvotimet duhet të pranohen nga KQZ-ja më së largu më 12 nëntor”.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI